Tocăniță de ceapă. Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

acum 6 ore 9
Ingrediente:4 bucati ceapa alba120 g unt2 bucati rosii2 catei usturoi ulei de floarea-soarelui paine 25 ml vin alb10 g zahar50 g bulion

Intra in Camara Noastra si gusta cu nostalgie din trairile romanesti alaturi de Chef Florin Dumitrescu si reteta lui reinterpretata de tocanita de ceapa.

Mod de preparare:

Taiem o ceapa in jumatate si o punem in cuptor la rumenit cu tot cu coaja la 200 de grade C pentru 60 de minute.

Taiem cepele si le punem la prajit in unt si ulei de floarea soarelui, iar dupa ce se inmoaie adaugam si un catel de usturoi.

Apoi adaugam zaharul, stingem cu vin alb si lasam sa se evapore alcoolul.

Adaugam si rosiile proaspete taiate cuburi mari si lasam la fiert la foc mare.

Dupa cateva minute adaugam 3 linguri de bulion si lasam la fiert.

Taiem feliile de paine in cuburi mari si le prajim intr-o tigaie in unt aromatizat cu un catel de usturoi.

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/tocanita-de-ceapa-reteta-lui-chef-florin-dumitrescu_678ba64aa3248e0e6603f332

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.