Chiar și cei care nu sunt mari amatori de pește tind să facă o excepție când vine vorba de ton – datorită reputației sale de aliment sănătos, bogat în proteine și sărac în grăsimi, scrie The Telegraph.
Însă cât de sănătos este cu adevărat? Și ce alegere e mai bună: tonul proaspăt sau cel la conservă?
Ton proaspăt sau la conservă? Ce alegem?
Tonul proaspăt este mai bogat în grăsimi – deci și în calorii – dar conține și mai mulți acizi grași omega-3 și vitamina D. O porție de 100 g aduce în jur de 130 kcal și 1,5 g de grăsime, comparativ cu 110 kcal și 1 g de grăsime în cazul tonului la conservă.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.