Top trei alimente care îți pun în pericol sănătatea creierului. Neurochirurgul Leon Dănăilă trage un semnal de alarmă
acum 15 ore
10
1. Zaharurile rafinate – dulcele care „distruge” creierul
Primul pericol alimentar semnalat de medic este zahărul rafinat. Gustul dulce este asociat cu plăcerea, însă consumul excesiv poate perturba echilibrul neurochimic, favorizând inflamația și stresul oxidativ. Zaharurile se regăsesc nu doar în dulciuri, ci și în sucuri îndulcite, băuturi carbogazoase și produse de patiserie. Excesul poate contribui la depresie, anxietate și un declin general al performanțelor cognitive.
2. Grăsimile saturate – mai mult decât „gustări tradiționale”
A doua categorie de risc este reprezentată de grăsimile saturate, întâlnite în alimente precum slănina, untul și untura. Consumul lor frecvent poate afecta circulația sanguină la nivel cerebral, crescând riscul de accidente vasculare și boli neurodeg...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.