Ingrediente blat: 5 ouă, 110 gr făină, 150 gr zahăr, 40 gr cacao.
Ingrediente cremă: 600 gr.smintina,5-6 linguri zahăr pudră,1 plic zahăr vanilat, vişine în suc propriu (1 borcan de 600 gr.)1-2 banane.
Vom avea nevoie de un vas în care vom pune ouăle împreună cu zahărul. Niciodată nu adaug zahăr treptat, nu adaug nici sare. Bat ouăle reci, nicidecum de temperatura camerei.Mixăm compoziția la viteză mare 7-10 minute. Atunci vom fi siguri ca ouăle sunt bătute bine.
Cernem aici praful de cacao. Deja nu vom folosi mixerul, dar telul. Vom amesteca cu telul compoziţia de jos în sus. Vom observa în amestec puncte mici de cacao, dar amestecînd cu telul uşor se vor descompune.Puteţi amesteca cacaoa cu făna,după care o vom cerne şi o vom pune în compoziţia din ouă.
Presurăm cu sita făina cernută în 3 ( chiar 4 )reprize și amestecăm uşor de sus în jos
Aluatul îl punem într-o tavă tapetată cu hîrtie mai sus de înălțimea tavei (18 cm, se poate...