Tort cu blat de cacao. Un desert ideal pentru masa festivă de Paște

acum 1 ziua 4
Tort cu blat de cacao

Ingrediente blat: 5 ouă, 110 gr făină, 150 gr zahăr, 40 gr cacao.

Ingrediente cremă: 600 gr.smintina,5-6 linguri zahăr pudră,1 plic zahăr vanilat, vişine în suc propriu (1 borcan de 600 gr.)1-2 banane.

Vom avea nevoie de un vas în care vom pune ouăle împreună cu zahărul. Niciodată nu adaug zahăr treptat, nu adaug nici sare. Bat ouăle reci, nicidecum de temperatura camerei.Mixăm compoziția la viteză mare 7-10 minute. Atunci vom fi siguri ca ouăle sunt bătute bine.

Cernem aici praful de cacao. Deja nu vom folosi mixerul, dar telul. Vom amesteca cu telul compoziţia de jos în sus. Vom observa în amestec puncte mici de cacao, dar amestecînd cu telul uşor se vor descompune.Puteţi amesteca cacaoa cu făna,după care o vom cerne şi o vom pune în compoziţia din ouă.

Presurăm  cu sita făina cernută în 3 ( chiar 4 )reprize și amestecăm uşor de sus în jos

 Aluatul îl punem într-o tavă tapetată cu hîrtie mai sus de înălțimea tavei (18 cm, se poate...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/tort-cu-blat-de-cacao-un-desert-ideal-pentru-masa-festiva-de-paste_6800d2219f01985249090f36

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.