Acest tort cu ciocolată și fistic, elegant și savuros, este ideal de preparat pentru orice ocazie specială. Blatul de cacao aerat se combină perfect cu o cremă bogată de ciocolată, iar fisticul oferă o notă crocantă și o culoare vibrantă.
Pentru blat:
6 ouă180 g zahăr150 g făină30 g cacao1 plic de praf de copt1 praf de sare.Pentru crema de ciocolată:
300 g ciocolată neagră250 ml smântână pentru frișcă250 g mascarpone2 linguri zahăr pudră (opțional).Pentru decor:
50 g fistic mărunțit.Mod de preparareVei începe cu prepararea blatului de tort. Dar înainte de a da start amestecării ingredientelor preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează cu hârtie de copt o formă de tort cu diametrul de 24 cm.
Cum prepari blatul pentru tort cu ciocolată și fisticIa două boluri și separă albușurile de gălbenușuri în ele. Bate albușurile presărate cu un praf de sare până când se transformă într-o spumă fermă. Adaugă treptat zahărul...