Tort Kilimanjaro. Rețetă unui desert ideal pentru o zi de duminică. Este un adevărat deliciu

acum 5 ore 5

Pentru blat de 26 cm:

8 ouă200 gr zahăr150 gr făină50 gr cacaoun praf de sare1 linguriță extract de vanilie.

Pentru cremă:

750 ml smântână pentru frișcă cu 32% grăsime200 gr zahăr pudră250 gr mascarpone30 gr gelatină granulată2 lingurițe cu extract de vanilieun praf de sare4 portocale mari sau 6 mandarine.

Pentru glazură și decor:

100 g ciocolată neagră50 g unt2 linguri laptefulgi de cocos.Mod de preparare

Prima dată vei prepara compoziția pentru blatul de tort cu cacao, apoi urmează coacerea blatului, răcirea și secționarea. Crema se prepară în timp ce se coace blatul și se păstrează la rece.

Cum prepari blatul pentru tort Kilimanjaro

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și bate-le spumă. Apoi adaugă treptat zahărul, mixând continuu până rezultă o bezea fermă.

Încorporează gălbenușurile și vanilia, amestecând d...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/tort-kilimanjaro-reteta-de-tort-ideal-pentru-o-zi-de-duminica-este-un-adevarat-deliciu_67bae6b5dfbc07512d09b7e5

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.