Pentru blat de 26 cm:
8 ouă200 gr zahăr150 gr făină50 gr cacaoun praf de sare1 linguriță extract de vanilie.Pentru cremă:
750 ml smântână pentru frișcă cu 32% grăsime200 gr zahăr pudră250 gr mascarpone30 gr gelatină granulată2 lingurițe cu extract de vanilieun praf de sare4 portocale mari sau 6 mandarine.Pentru glazură și decor:
100 g ciocolată neagră50 g unt2 linguri laptefulgi de cocos.Mod de prepararePrima dată vei prepara compoziția pentru blatul de tort cu cacao, apoi urmează coacerea blatului, răcirea și secționarea. Crema se prepară în timp ce se coace blatul și se păstrează la rece.
Cum prepari blatul pentru tort KilimanjaroMai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și bate-le spumă. Apoi adaugă treptat zahărul, mixând continuu până rezultă o bezea fermă.
Încorporează gălbenușurile și vanilia, amestecând d...