Tortul bunicii, rețeta celui mai apreciat desert italian

acum 13 ore 6
Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g făină125 g unt rece1 ou80 g zahăr1 linguriță esență de vanilie1 praf de sare1 linguriță praf de copt.

Pentru crema de vanilie:

500 ml lapte150 g zahăr4 gălbenușuri40 g amidon1 păstaie de vanilie sau 1 linguriță esență de vanilie30 g untPentru decor50 g semințe de pin prăjitezahăr pudră pentru presărat.Mod de preparare

Într-un bol mare, se cerne făina și se amestecă cu sarea și praful de copt.

Cum prepari blatul pentru Torta della Nonna

Se adaugă untul rece tăiat cuburi mici și se freacă cu vârful degetelor până când compoziția devine nisipoasă. Se adaugă oul, zahărul și esența de vanilie. Apoi se amestecă până când se formează un aluat.

Dacă este nevoie, se adaugă puțină apă rece, câte o lingură, până când aluatul devine omogen și se adună într-o bilă. Se împachetează aluatul în folie alimentară și se lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Cum prepari crema pentru Torta della Nonna

Într-...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/tortul-bunicii-reteta-celui-mai-apreciat-desert-italian_67dbfbc9f6a4d30a802e89e8

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.