Pentru aluat:
250 g făină125 g unt rece1 ou80 g zahăr1 linguriță esență de vanilie1 praf de sare1 linguriță praf de copt.Pentru crema de vanilie:
500 ml lapte150 g zahăr4 gălbenușuri40 g amidon1 păstaie de vanilie sau 1 linguriță esență de vanilie30 g untPentru decor50 g semințe de pin prăjitezahăr pudră pentru presărat.Mod de preparareÎntr-un bol mare, se cerne făina și se amestecă cu sarea și praful de copt.
Cum prepari blatul pentru Torta della NonnaSe adaugă untul rece tăiat cuburi mici și se freacă cu vârful degetelor până când compoziția devine nisipoasă. Se adaugă oul, zahărul și esența de vanilie. Apoi se amestecă până când se formează un aluat.
Dacă este nevoie, se adaugă puțină apă rece, câte o lingură, până când aluatul devine omogen și se adună într-o bilă. Se împachetează aluatul în folie alimentară și se lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Cum prepari crema pentru Torta della NonnaÎntr-...