Tradiții neobișnuite de Ziua Păcălelilor. Cum sărbătoresc europenii această zi: de la pești lipiți pe spate și făină aruncată
acum 1 ziua
10
Originea Zilei Păcălelilor
Deși istoria exactă a acestei zile rămâne incertă, există mai multe teorii despre cum a apărut obiceiul. Una dintre ele sugerează că tradiția își are rădăcinile în Franța medievală, unde Anul Nou era celebrat pe 25 martie, cu festivități care se încheiau pe 1 aprilie. După adoptarea calendarului gregorian în 1564, data oficială a Anului Nou a fost mutată la 1 ianuarie, iar cei care au continuat să sărbătorească în stil vechi au devenit ținta farselor.
O altă teorie indică un poem din 1561 al poetului flamand Eduard de Dene, care descrie un nobil ce își trimite servitorul în misiuni absurde, doar pentru a-și bate joc de el. Indiferent de originea exactă, tradiția farselor s-a răspândit în întreaga lume, fiecare țară dezvoltând propriile sale obiceiuri specifice.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.