Tradiții și superstiții de Dragobete. Ce semnificație are această sărbătoare și de ce este importantă ziua de 24 februarie pentru români

acum 10 ore 13

Sărbătoarea de Dragobete se celebrează pe data de 24 februarie și este dedicată dragostei, în tradiția romānească. Prevestește sosirea primăverii și renașterea naturii, de unde există și superstiția că nu se sacrifică și nu se cumpără animale în această zi. Pe 24 februarie era începutul anului agricol, de multe ori ziua în care ursul ieșea prima dată din bârlog, păsările își caută cuiburi, iar oamenii, în special tinerii, rezonează cu ea.

Există legenda că Dragobete este un personaj preluat de la daci, unde era zeul care oficia în cer la începutul primăverii nunta tuturor animalelor, ulterior devenind un protector al tinerilor şi un patron al iubirii. Fetele și băieții se întâlnesc pentru ca iubirea lor să dureze tot anul la fel ca cea a păsărilor ce se unesc în această zi, simbolistica fiind una profundă, pentru că păsările erau considerate mesagere ale zeilor.

Tradiția spune că era fiul babei Dochia, un flăcău chipeș și foarte iubăreț, căruia nu-i scăpa nici o femeie c...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/traditii-si-superstitii-de-dragobete-ce-semnificatie-are-aceasta-sarbatoare-si-de-ce-este-importanta-ziua-de-24-februarie-pentru-romani_67bad57fc9fe933a2142a652

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.