Aflat în dificultate la Neftci Baku, în Azerbaidjan, din cauza rezultatelor proaste, Adrian Mutu, 44 de ani, a primit o veste tragică, joi, 21 decembrie. Rodica, mama fostului mare internațional,s-a stins din viață după o boală cruntă pentru care tratamentul n-a dat rezultate. Anunțul a fost făcut, pe Facebook, de Laura, sora antrenorului.
„Drum lin către îngeri, MAMA! Îți mulțumesc pentru tot ce mi-ai dăruit! Iubirea ta o voi purta în mine până la sfârșitul zilelor. TE VOI IUBI MEREU, MAMA!“, a transmis Laura Mutu, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
Rodica Mutu avea 71 de ani,
Libertatea a publicat, de-a lungul timpului, mai multe povești despre copilăria lui Adrian Mutu.
Mutu s-a născut la Calinesti, Argeș, la 20 de kilometri de Pitești, la maternitatea Spitalulului „Ion Crăciun”. Pe 8 ianuarie 1970, la 27 de ani, Rodica Mutu, din satul Inuri, de lângă orașul Topoloveni, îl năștea pe Adrian, cel care avea să devină cea mai mediatizată vedetă din România.
Travaliu de nouă ore când l-a născut pe Adi, a primit glucoză și vitamine să-și revină
„A avut un travaliu de nouă ore, iar ca să-și revină a primit glucoză și vitamine. Bebelușul Mutu cantărea 3.400 de grame și a primit calificativul 9 la naștere. De ce nu zece? Din cauza cianozei – adică, atunci când a ieșit din pântecul mamei sale, avea capul și picioarele vinete. După câteva minute și-a revenit, n-au fost complicații”, povestea doctorul Mihai Nurciu.
Mama lui Adi Mutu era pasionată de fotbal în copilărie. Nu numai că devora orice fițuică legată de sportul-rege, dar nu se dădea la o parte nici când era vorba să se bage la joc!
Era pasionată de fotbal, l-a susținut de la început în carieră
„Pe Rodica am cunoscut-o de mult și pot să vă spun că ea era prima vioară în familie, pentru ca șotul, Spiridon, era mai taciturn. Era o fire băiețoasă și toată ziua-buna ziua bătea mingea pe maidan cu copiii de seama ei. Ea este cea care i-a împrumutat lui Adi firea aceea arțăgoasă, de luptător. Tot Rodica este cea care l-a susținut încă de la început sa meargă pe acest drum, deși, în majoritatea cazurilor, băieții sunt susținuți de tați să joace fotbal, pe când mamele se împotrivesc”, mai dezvăluia doctorul Mihai Nurciu.