Pentru a prepara rapid ceva dulce după masa de prânz, încercați aceste trei rețete vechi și verificate! Multă lume știe despre aceste trei deserturi care se fac rapid, dar suntem siguri că nu toată lumea are aceste rețete. Vă prezentăm rețetele pentru koh, clătite și orez cu lapte. Sunt gata într-o clipă, iar gustul este de neuitat.
Koh
Ingrediente
5 ouă;
5 linguri de zahăr;
5 linguri de griș;
1 litru de lapte;
2 plicuri de zahăr vanilat.
Mod de preparare
Bateți albușurile spumă cu un mixer, adăugând treptat zahărul. Adăugați gălbenușurile și grișul, amestecând ușor cu o lingură. Nu folosiți mixerul! Turnați amestecul într-o tavă unsă și coaceți la 200 de grade, apoi reduceți la 150 de grade când devine auriu. Încălziți laptele cu zahărul și zahărul vanilat până când fierbe. Turnați laptele fierbinte peste koh pentru a-l înmuia ușor.
Clătite
Ingrediente
2 ouă;
0,5 kg făină;
0,5 litri de lapte;
o lingură de ulei;
puțină sare.
Mod de preparare
Amestecați toate ingredientele, apoi turnați aluatul cu un polonic și coaceți clătitele într-o tigaie cu suprafaţă antiaderentă.
Budincă de orez (orez cu lapte)
Ingrediente
1 litru de lapte;
300 de grame de orez;
200 ml de apă;
o linguriță de ulei;
4 linguri de zahăr.
Mod de preparare
Turnați laptele într-un vas, adăugați un pahar de apă și lăsați să fiarbă. Când dă în clocot, adăugați o linguriță de ulei, zahărul, amestecați și adăugați orezul pe care l-ați spălat și scurs anterior. Reduceți focul și lăsați să fiarbă la foc mic. Amestecați din când în când pentru a nu se lipi de fundul vasului. Veți ști că budinca de orez este gata când începe să se îngroașe.
Sursa foto: Shutterstock.com
Inspiră-te şi din aceste rețete delicioase de deserturi pentru masa de Revelion!