Palinca cu pere în sticlă reprezintă una dintre cele mai remarcabile și apreciate băuturi tradiționale din Maramureș, având recunoaștere la nivel național. Conceptul de a găsi o pară întreagă, perfect coaptă, plasată într-o sticlă cu gât îngust este fascinant, dar procesul de realizare este, de fapt, destul de simplu. Bunicii noștri au păstrat acest secret de-a lungul timpului, iar acum îl împărtășim și cu voi.
Cum se introduce para în sticlăPentru a obține această băutură impresionantă, trebuie să începeți procesul devreme, încă din primăvară. Tot ce vă este necesar este o grădină cu peri și câteva sticle curate cu gât normal.
Tehnica constă în plasarea fructului în sticlă în timp ce acesta încă se dezvoltă pe copac. Atunci când perele sunt foarte mici, acestea pot fi ușor introduse prin gura sticlei. De aici, natura își urmează cursul. Odată ce sticlele sunt amplasate în copac, este esențial să le monitorizăm pe parcursul lunilor calde. Este necesar să verificăm period...