Acest desert mic, dar rafinat, este dovada că simplitatea ingredientelor și o execuție atentă pot duce la un rezultat memorabil. Sunt perfecte pentru a impresiona invitații sau pentru a-ți satisface pofta de dulce în momentele speciale. Pot fi savurate alături de o cafea bună sau, de ce nu, alături de un coniac.
Tot din categoria acestor deserturi mici și delicate îți mai recomandăm să încerci rețeta de praline din ciocolată cu alune de pădure și marțipan. Mai jos, îți oferim rețeta trufelor de ciocolată, detaliată pas cu pas.
Trufe de ciocolată cu coniac – Ingrediente200 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)100 ml smântână lichidă pentru frișcă (minim 30% grăsime)30 g unt (la temperatura camerei)2-3 linguri coniac de calitate1 linguriță extract de vanilie (opțional)cacao pudră pentru tăvălit.Rețeta trufelor de ciocolată cu coniac – Mod de preparareVei începe cu prepararea compoziției de ciocolată. Rupe ciocolata în bucăți mici și pune-o într-un bol termorezistent.
...