Uleiul de măsline s-a scumpit tot mai mult! Ce alternative folosesc românii la gătit

acum 21 ore 14

Uleiul de măsline s-a scumpit considerabil. Românii folosesc alternative la gătit.

Gătesc friptură și cartofi prăjiți în ulei de cocos, avocado sau arahide.  În salate pun boabe de struguri, curmale sau miez de nucă.

Sortimentele de ulei din cocos și avocado sunt folosite și în restaurantele românești.

Românii încep să cumpere ulei de rapiță sau de palmier de la supermarket.  Unele uleiuri au proprietăți medicale fiindcă previn paraziții.

Uleiul din miez de nucă, bogat în Vitamina E și grăsimi sănătoase, precum și uleiul din sâmbure de struguri, sunt deja căutate pentru a fi folosite la salate, maioneză și prăjituri.

Însă, prețurile sunt pe măsură – 250 ml costă cel puțin 25 de lei.


Sursa Foto: Envato

Sursa Video: Știrile PRO TV

Autorul recomandă: Sursa: https://www.gandul.ro/financiar/macroeconomie/retete/uleiul-de-masline-s-a-scumpit-tot-mai-mult-ce-alternative-folosesc-romanii-la-gatit-20591106

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.