Cine a încercat măcar o dată să prăjească vinete s-a confruntat cu această problem: în loc să fie ușoare și crocante, ajung să absoarbă ulei ca un burete și devin greu de digerat. Însă un renumit bucătar a dezvăluit trucul simplu, de numai cinci secunde, care schimbă complet gustul vinetelor prăjite.
Dani García este cel mai faimos chef din Marbella, Spania. Are cinci stele Michelin și și-a construit un adevărat imperiu în industria gastronomică.
Cum alegem vinetele perfecte
Însă, înainte să intrăm în bucătărie, trebuie să dăm o fugă la piață și să cumpărăm vinete. Cum alegem acolo vinetele perfecte? Trebuie să fie ferme, cu coajă netedă și lucioasă.
Chef-ul Dani Garcia recomandă tăierea vinetelor în bastonașe subțiri, pentru un contrast ideal între miezul moale și crusta aurie. Odată tăiate, trebuie lucrat repede, fără pauze.
Mai departe, el a acceptat să dezvăluie o soluție simplă, rapidă și spectaculos de eficientă prin care p...