Ciocolata ar putea încetini procesul de îmbătrânire promovând astfel longevitatea, conform unei noi cercetări. Oamenii de știință au aflat că ciocolata neagră este cea care deține cheia pentru a da timpul înapoi.
Cercetătorii de la King’s College London au identificat un compus crucial în ciocolata neagră care poate combate îmbătrânirea biologică. Teobromina, o substanță chimică naturală din plante derivată din cacao, pare să posede calități anti-îmbătrânire, sugerează studiul citat de Express.
Cercetarea, publicată în revista Aging, a examinat concentrațiile de teobromină din fluxul sanguin al participanților, alături de markerii biologici ai îmbătrânirii. Vârsta biologică reflectă cât de tânăr este corpul pe baza sănătății și a funcționalității, și nu în funcție de anii trăiți. De exemplu, o persoană de 45 de ani ar putea avea vârsta biologică...

acum 1 ora
7




















English (US) ·
Romanian (RO) ·