Un agricultor din regiunea Mediteranei a reînvigorat un ingredient cu rădăcini biblice. În munții Madonie din Sicilia, bogăția lui Giulio Gelardi constă într-un întreg câmp de frasini, conform publicației BBC. Aici se găsește celebra hrană biblică cunoscută sub numele de „mană” sau „aurul alb” al Siciliei.
Mana este, în esență, o rășină care se formează pe scoarța copacilor. Aceasta este bogată în minerale și a fost utilizată de secole ca îndulcitor natural sau ca remediu medicinal în domeniul farmaceutic.
Cu peste opt decenii în urmă, recoltarea manei era o tradiție autentică în zona Mediteraneană. Din păcate, din cauza urbanizării și industrializării, această practică a început să dispară. Totuși, nu a dispărut complet, deoarece Giulio Gelardi a reușit să o readucă la viață. Gelardi a început să revitalizeze tradiția în declin în anul 1985, când s-a întors în orașul său natal, Pollina, după o absență de 15 ani.
Recoltarea manei necesită o abilitate specială, baza...