Un ingredient dintr-un aliment popular ar putea încetini îmbătrânirea

acum 24 minute 8

Cercetătorii de la King’s College London au identificat o posibilă legătură între teobromină, un compus natural prezent în ciocolata neagră, și o îmbătrânire biologică mai lentă, pe baza unor date moleculare provenite de la peste 1.600 de participanți, scrie SciTechDaily.

Studiul corelează nivelurile de teobromină cu markeri biologici mai tineri

Studiul a analizat nivelurile de teobromină din sânge și a constatat că persoanele cu concentrații mai ridicate prezentau o vârstă biologică mai mică decât vârsta lor cronologică, pe baza analizei modificărilor chimice ale ADN-ului.

Oamenii de știință au evaluat date din cohortele TwinsUK și KORA, demonstrând că teobromina poate influența markerii de îmbătrânire care reglează activitatea genelor în timp.

Cercetătorii au măsurat îmbătrânirea prin analiza ADN-ului și a telomerilor

Sursa: https://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/un-ingredient-dintr-un-aliment-popular-ar-putea-incetini-imbatranirea-23656929

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.