Un bol cu granola crocantă pare cu siguranță o alegere sănătoasă pentru micul dejun. Este preparată din ovăz, nuci și semințe și, ca bonus suplimentar, este ușor de luat la pachet sau de consumat la birou.
Rafturile supermarketurilor sunt acum pline cu o selecție de rețete diferite, inclusiv cele mai noi varietăți organice, cu conținut redus de zahăr, bogate în proteine și fără adaosuri.
Jessie Inchauspé, autoarea cărții „The Glucose Goddess Method”, spune: „Granola este adesea considerată un aliment sănătos, dar majoritatea produselor de acest tip cumpărate din magazin conțin aproape la fel de mult zahăr ca și cerealele obișnuite, potrivit The Telegraph.
Acest lucru este cauzat de faptul că sunt fabricate dintr-un amestec de ovăz (amidon), legat cu miere sau siropuri (zahăr) și cu fructe uscate (zahăr) adăugate pentru gust.
Toate aceste ingrediente vor duce la o creștere semnificativă a nivelului de ...