Un tip de dulciuri americane poate deteriora ADN-ul și crește riscul de cancer

acum 21 ore 9

Mediafax

Companiile și consumatorii sunt îndemnați să nu mai cumpere și să nu mai vândă produsele Jolly Ranchers, deținute de compania americană Hershey. FSA afirmă că acestea conțin compuși chimici – hidrocarburi aromatice din ulei mineral (MOAH) și hidrocarburi saturate din ulei mineral (MOSH) – care „nu sunt conforme”.

Produsele prezintă un risc pentru siguranță dacă sunt consumate în mod regulat de-a lungul timpului, dar „nu există niciun motiv imediat de îngrijorare, deoarece [riscul] pentru siguranța alimentară este scăzut”, adaugă agenția.

Într-un comunicat publicat miercuri seară, FSA a declarat: „MOAH pot provoca leziuni ale ADN-ului și au potențialul de a crește riscul de cancer, în special dacă sunt consumate în cantități mari pe o perioadă prelungită de timp. MOAH este un cancerigen genotoxic, deci nicio expunere nu este lipsită de riscuri pentru sănătatea umană”.

MOAH și MOSH sunt folosite în dulciuri pe...

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/un-tip-de-dulciuri-americane-poate-deteriora-adn-ul-si-creste-riscul-de-cancer-23566049

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.