Alimente mai nocive decât fumatul
Persoanele care consumă cantități mari de alimente ultra-procesate prezintă niveluri semnificativ mai ridicate de inflamație asociate cu boli de inimă și cancer, avertizează studiul realizat în SUA.
Oamenii de știință spun că dependența crescândă de aceste alimente poate rivaliza cu tutunul în ceea ce privește impactul pe termen lung asupra sănătății.
Alimentele ultra-procesate sunt produse fabricate în mare măsură, cum ar fi sucurile carbogazoase, gustările ambalate și carnea procesată. Acestea sunt pline de aditivi și lipsite de nutrienți esențiali. În Statele Unite, sute de ingrediente la care corpul uman nu a fost niciodată expus sunt acum comune în aceste alimente, care constituie aproape 60% din dieta tipică a adulților și aproape 70% din ceea ce mănâncă copiii, scrie Sci Tech Daily.
Un studiu făcut de Facultatea de Medicină Charles E. Schmidt a Universității Florida Atlantic a descoperit o legătură clară între consum...

acum 3 saptamani
4























English (US) ·
Romanian (RO) ·