VIDEO. Cum se face curățenia la metroul din Tokyo. Lecția japoneză ce poate fi învățată și la București

acum 11 luni 84

Metroul din Tokyo este recunoscut la nivel mondial pentru curățenia sa, scrie publicația Insider. Un reportaj video dezvăluie întregul proces.


Personalul de aici face curățenie de rutină pentru a întreține stațiile și trenurile pentru cei aproape 6 milioane de pasageri zilnici. 


Metroul din Tokyo are nouă linii și 180 de stații care trebuie să fie menținute curate non-stop. Iar reputația sa este impecabilă nu doar pentru punctualitate ci și pentru că este considerat unul dintre cele mai curate din lume.


Takayuki lucrează de 41 de ani pentru metroul din capitala niponă. Jobul său este să supravegheze și să verifice modul în care sunt curățate trenurile.


În depoul în care lucrează, vagoanele sunt curățate la fiecare 15 zile. Tot ceea ce ating călătorii trebuie curățat. 


Pe una dintre liniile importante circulă 41 de trenuri. Staff-ul curăță trei-patru trenuri pe zi. Încep prin a strânge gunoaiele din interior. Iar apoi trec la exterior. Aici e nevoie de patru muncitori. Toată munca se face manual. 


În interior, lucrează 10 muncitori. Tavanul vagoanelor, mânerele, scaunele podeaua, ușile, geamurile. Și acestea sunt curățate manual. Scaunele învelite în material textil sunt mai întâi curățate cu o mătură obișnuită de paie. 


De două ori pe an, podeaua este lustruită cu ceară. 


Întregul proces de curățare durează în jur de oră, după care Takayuki își începe inspecția. 


Același proces de curățare minuțios are loc și în stațiile de metrou din capitala japoneză, peste tot, inclusiv în toalete, acolo unde totul strălucește, deși în perioada pandemiei, pe fondul reducerii personalului, au fost și probleme. O recunosc chiar cei de la metrou.


Acest video arată cum se face curățenia la metroul din Tokyo.


captură: Insider


Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/curatenie-metrou-tokyo-4729512

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.