VIDEO | Episod greu de explicat al războiului din Ucraina: rușii au încercat de șapte ori același asalt cu tancuri. De șapte ori au fost măcelăriți

acum 9 luni 61

Stilul de luptă al armatei ruse, aparent insensibil la pierderile de vieți omenești și echipament militar, a fost din nou evident luna trecută, în ciocnirile din nord-estul Ucrainei, sfârșite dezastruos pentru forțele Moscovei, scrie Forbes.


Forțele mecanizate rusești au încercat în repetate rânduri un atac cu tancuri aproape tras la indigo, în aceeași zonă a unei păduri din nord-estul Ucrainei, în ciuda faptului că toate tentativele au fost contracarate de trupele Kievului.


Potrivit Forbes, există dovezi vizuale a cel puțin șapte asalturi rusești eșuate în zona localității Sinkivka, regiunea Harkov, între 14 și 28 decembrie, atacurile fiind purtate de brigăzile separate 25 și 138 de pușcași motorizați.


Rușii au trimis în repetate rânduri coloane mixte de tancuri, vehicule blindate de luptă și infanterie printr-un câmp minat care se află la intersecția unor drumuri forestiere, la 800 de metri nord de Sinkivka. Brigăzile mecanizate ucrainene 14 și 30 au distrus fiecare coloană, pe rând, cu drone kamikaze, artilerie și inclusiv plantând noi mine, atunci când a fost nevoie.


Ultimul asalt rusesc, surprins într-un clip video, pare să fi fost cel cu cele mai multe pierderi pentru brigăzile rusești.


<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">A typical day for the russian occupiers in Ukraine.<br><br>📹: 30th Mechanized Brigade <a href="https://t.co/PAxrRp3GMx">pic.twitter.com/PAxrRp3GMx</a></p>&mdash; Defense of Ukraine (@DefenceU) <a href="https://twitter.com/DefenceU/status/1742872554010825164?ref_src=twsrc%5Etfw">January 4, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

În atacul purtat în timpul zilei, două tancuri au fost însoțite de alte două vehicule blindate, fiecare pline cu infanteriști. Rușii au fost nevoiți să treacă pe lângă vehiculele distruse și pe lângă craterele formate în urma asalturilor ratate anterioare, așa că știau ce îi aștepta când au ieșit din pădure.


Acest lucru nu pare să le fi folosit totuși.


În timp ce o dronă a Brigăzii 30 ucrainene supraveghea avansul blindatelor, primul tanc rusesc a lovit o mină (sau a fost lovit de o rachetă antitanc) și a explodat. Supraviețuitorii echipajului format din trei persoane au sărit din tanc direct sub tirul ucrainean.


Cele trei vehicule rusești rămase intacte s-au grupat rapid în spatele tancului în flăcări, moment în care ucrainenii au lovit ultimul vehicul din coloană, un transportor blindat, aparent cu o dronă kamikaze.


Infanteriștii aflați în transportoarele blindate au sărit afară, fugind spre copacii din apropiere. În acest timp, în încercarea de a scăpa de sub tirul ucrainean, cele două vehicule rămase până atunci neatinse, un tanc și un transportor blindat, au lovit la rândul lor două mine.


Nu este clar câți ruși au murit - și nici dacă a scăpat vreunul. Pe 1 ianuarie, brigada 30 ucraineană a capturat o parte din infanteria rusă undeva la sud de zona asaltului din 28 decembrie.


Forbes scrie că pe măsură ce Rusia își lansează atacurile tradiționale de la începutul iernii, ciocnirile precum cea din jurul Sinkivka devin tot mai frecvente.


Rezultatele sunt aproape întotdeauna aceleași: rușii atacă, sunt contracarați de ucraineni cu o combinație de mine, drone și artilerie, apoi se retrag. Câteva zile mai târziu, ei încearcă din nou, sunt distruși din nou și se retrag din nou.


Singurele sectoare în care rușii avansează sunt sectoarele în care au concentrat zeci de mii de soldați și mii de vehicule - Avdiivka și Bahmut, în special - în care comandanții ruși sunt dispuși să piardă mii de militari și sute de vehicule pentru a avansa un kilometru sau doi.


Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/razboi-ucraina-atac-rusia-tancuri-video-4768640

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.