VIDEO | Igor Bergler a dezvăluit la „ALTCEVA” ce cărți citește. Subiectul care îl intrigă acum pe cel mai vândut scriitor român din ultimele decenii

acum 1 an 180

Igor Bergler, cel mai vândut scriitor român din ultimii ani, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 14 octombrie.

Printre altele, în dialogul cu Adrian Artene, Igor Bergler a acceptat să prezinte și lista ultimelor cărți comandate.

Ce cărți și-a comandat Igor Bergler

Astfel, am putut afla o temă extrem de interesantă care îl pasionează acum pe cel mai vândut scriitor român al momentului.

„Ce alte cărți citiți, ce aveți pe noptieră acum?”, a vrut să știe Adrian Artene, din dorința de a dezvălui publicului pasionat lecturile unui scriitor de talia lui Igor Bergler.

„Eu fac research la greu pentru următoarele cărți, nu mai citesc”, a răspuns scriitorul.

Totuși, Igor Bergler a dezvăluit ultima carte achiziționată și, implicit, și subiectul care în acest moment îi suscită un puternic interes.

Am cumpărat «Nothing is true and everything is possible», a lui Peter Pomerantsev. Pe asta am cumpărat-o ieri (n.r. – vineri, 13 octombrie). Tot ieri am cumpărat «The Dead Sea scrolls deception» (n.r. – o carte scrisă de autorii Michael Baigent și Richard Leigh) și încă una despre manuscrisele de la Marea Moartă, «The Dead Sea scrolls» (n.r. – de Géza Vermes). Astea sunt de ieri…”, a spus scriitorul.

„Citesc mult mai mult decât scriu. Am un prieten care îi reproșa altui amic, zice «bă, mai bagă și tu ceva în soba aia că tu tot scoți fum, dar energia aia trebuie să se creeze din ceva. Bagă lemnele-n sobă, lasă…, că tu numai produci, produci, dar, de unde, ce, ești perpetuum mobile de speța-ntâi, ăla, care se autoregenerează?!»” – Igor Bergler

Igor Bergler, regizor, critic de film și specialist în marketing

Născut pe 21 septembrie 1970, Bergler este regizor, critic de film și specialist în marketing. De asemenea, este doctor în Naratologie si în Științe Economice și a fost de-a lungul timpului visiting professor la diverse universități.

Și-a petrecut copilăria la Timișoara, unde a absolvit liceul „C. D. Loga”. A intrat la Politehnică în 1989, dar revoluția, după cum el însuși mărturisește, i-a schimbat viața. A plecat la București, unde a studiat mai întâi Regie de film, apoi Scenaristică și filmologie la ATF (în prezent UNATC), după care a fost admis în urma unui examen la DFFB (Academia de Film și Televiziune din Berlin).

A realizat 12 filme (scurt și mediu metraje) și două lungmetraje, printre care primul film produs vreodată de o televiziune particulară din România, „Gambitul Damei” (1995) și ceea ce presa a numit primul thriller românesc, „Porțile” (1996).

În 2015, a publicat ”Biblia pierdută”, prima carte din seria Charles Baker. Aceasta a depășit toate recordurile de vânzări, până în acest moment fiind cumpărată de peste 400.000 de cititori. Ulterior, ”Testamentul lui Ahraham” s-a vândut în 350.000 de exemplare, iar ”Minciuna lui Michelangelor” a epuizat, în doar doi ani, un tiraj de 150.000. Toate cele trei volume au obținut cel mai important premiu al celui mai mare eveniment editorial din România, Târgul de carte Gaudeamus.

Până acum drepturile pentru „Biblia pierdută” au fost vândute în 35 de țări de țări, fenomen fără precedent pentru o carte scrisă în limba română.

De asemenea, o agenție americană s-a arătat interesată să cumpere drepturile de publicare a „Testamentului lui Abraham”, dar și pentru cel de-al treilea volum din seria Charles Baker, „Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări” (carte apărută în 2021).

Urmărește podcastul integral cu Igor Bergler doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Sursa: https://www.gandul.ro/emisiuni/altceva-podcast/video-igor-bergler-a-dezvaluit-la-altceva-ce-carti-citeste-subiectul-care-il-intriga-acum-pe-cel-mai-vandut-scriitor-roman-din-ultimele-decenii-20074216

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.