Ziua Franzelei Franțuzești este o celebrare a uneia dintre cele mai iconice pâini din lume – bagheta franțuzească. Această zi este marcată anual pe 19 martie, fiind o ocazie de a recunoaște tradiția brutăriei franțuzești și măiestria artizanilor care creează această delicatesă crocantă și aromată.
Istoria franzelei franțuzești
Bagheta, cunoscută pentru crustă sa aurie și miezul moale și aerat, are o istorie îndelungată în cultura gastronomică a Franței:
Secolul al XIX-lea – Apar primele versiuni ale baghetei, influențate de metodele de panificație vieneze.
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.