Ziua Mondială a Oului. Beneficii, tradiții și curiozități despre un aliment esențial

acum 6 ore 16

Ziua Mondială a Oului este celebrată anual în a doua vineri din octombrie, fiind un omagiu adus unuia dintre cele mai hrănitoare și versatile alimente din lume. Inițiată de International Egg Commission (IEC), această zi subliniază importanța oului în nutriție și alimentație.

De ce sunt ouale atât de importante?

Oul este un superaliment datorită conținutului său bogat în proteine de calitate, vitamine esențiale și minerale. Printre beneficiile consumului de ouă se numără:

🔹 Aport ridicat de proteine – Esențial pentru dezvoltarea mușchilor și regenerarea celulară.

🔹 Bogate în colină – Susține funcționarea creierului și memoria.

Sursa: https://www.naratiunea.ro/news/sanatate/ziua-mondiala-a-oului-beneficii-traditii-si-curiozitati-despre-un-aliment-esential/
Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.