Cârnați de porc în sos de vin, un adevărat deliciu. Rețeta care se pregătea în 1965

acum 2 ore 3

Textul original al retetei: „400 g carnati, ½ pahar cu vin alb, 50 g unt,  nucsoara, 1 kg cartofi, patrunjel verde, sare. Se fierb 5 minute carnatii cu ½ ceasca de apa clocotita cu sare. Se arunca apa si se inlocuieste cu vin. Se adauga nucsoara cat o boaba de piper si untul. Se acopera si se fierb la foc potrivit 15 minute. Se servesc cu cartofi fierti in apa cu sare si apoi presarati cu verdeata.”. 

Ingrediente pentru cârnați de porc în sos de vin 400 g cârnați de porc;1/2 pahar vin alb;50 g unt;putina nucșoară;1 kg cartofi;puțin pătrunjel verde;puțină sare. Mod de preparare

Cârnații se pun la fiert în apă cu sare, oala se acoperă cu un capac și se lasă pe foc timp de 5-10 minute. Cu ajutorul unei scobitori se înțeapă cârnații de porc pentru a nu plesni. 

După ce a trecut timpul indicat de fierbere, se aruncă apa și se pune vin. Se lasă în continuare pe foc, la fiert, în vin. Între timp se adaugă nucșoara...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/carnati-de-porc-in-sos-de-vin-un-adevarat-deliciu-reteta-care-se-pregatea-in-1965_679cc2c730222b51853d1a82

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.