Un desert rapid si usor de facut, dar deosebit de gustos si plin de ingrediente sanatoase. Acest chec se potriveste si servit ca desert, dar este minunat si pentru a fi un mic dejun dulce, alaturi de un iaurt sau o cana de lapte cu scortisoara.Culoarea mai inchisa a aluatului este data de scortisoara, iar copiii mei au fost convinsi ca prajitura contine si ciocolata
Ingrediente200 gr de faina1 lingurita de scortisoara 1 varf de lingurita de nucsoara1 varf de lingurita de sare1 pliculet de praf de copt2 oua mari120 de grame de zahar110 gr de ulei vegetal (de masline)aprox. 200-230 gr de morcovi dati pe razatoare60 gr de nuca macinataoptional – esenta de vanilie
Mod de preparare:Dati drumul la cuptor si preincalziti-l la 180 de grade.Pregatiti o tava speciala de chec (aprox. 20/10 cm) si tapetati-o cu hartie de copt.
Amestecati faina, scortisoara, nucsoara, sarea si praful de copt si puneti deoparte.Dati morcovii pe razatoare si macinati nuca....