Friptura de miel la cuptor este nelipsita de pe mesele de Pasti ale romanilor. Iata aici cele mai gustoase retete de friptura de miel la cuptor.
Mod de preparareFriptura de miel la cuptorSe spala bine bucatile de carne de miel in cateva ape (apa rece), pana ramane curata apa pe ele, apoi se lasa 15 minute in apa cu otet (3 parti apa la o parte otet) cat se le acopere, pentru a scoate mirosurile neplacute, apoi se unge carnea de miel cu ulei, se presara peste ea sare, piper si cumbru dupa gust.
Se fac cate 2 sau 3 mici gaurele sub pielea fiecarei bucati de carne si se introduc 2-3 catei de usturoi, apoi se pun si rosiile si ardelul gras taiate feliute peste carne (pentru mai multa aroma si fragezime), dupa care se asaza pulpa de miel in tava cuptorului (tava acoperita cu un capac), care a fost incins bine inainte.
Se lasa la cuptor aproximativ 15-20 minute, dupa care se adauga in tava cateva linguri de apa.
Se intoarce pulpa cand pe o parte cand pe alta pentru...