Numărul de porții: 6Timp de preparare: 25 minuteTimp de gătire 35 de minuteGrad de dificultate: UșorCost accesibil
Ingrediente300 g sparanghel verde200 g de mazăre200 g fasole6 ouă190 g smântână groasă20 cl smântână lichidă5 crenguțe de hasmațuchi
SarePiper
Mod de preparare:
Curăță sparanghelul și tăiem vârfurile la aproximativ 3 cm și lăsați-le să stea circa un sfert de oră în apă cu sare.
Puneți mazărea într-o oală cu apă clocotită timp de 10 minute, apoi adăugați fasolea pentru încă 2 minute, apoi reîmprospătați-le sub un jet de apă rece.
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Zdrobiți cozile de sparanghel la consistența unui piure, iar într-un castron batem ouăle cu smântâna groasă. Adăugați sare și piper.
Bateți puțin smântâna lichidă pentru a o aerisi, turnați-o peste piureul de sparanghel, amestecați și condimentați după gust.
Umpleți pe jumătate un bol cu acest amestec, apoi adăugați fasolea și mazărea. Turnați deasupra restul compo...