Studiu: Alimentele ultraprocesate, asociate cu efecte nocive asupra tuturor organelor importante ale organismului uman. ”Oamenii nu sunt adaptați biologic să le consume”
acum 1 ora
12
Alimentele ultraprocesate sunt asociate cu efecte nocive asupra tuturor organelor principale ale corpului uman și reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea globală, potrivit celui mai amplu studiu realizat la nivel mondial, potrivit The Guardian.
Alimentele ultraprocesate înlocuiesc rapid alimentele proaspete din dieta copiilor și adulților din întreaga lume și sunt asociate cu un risc crescut de apariție a mai multor afecțiuni, printre care obezitatea, diabetul de tip 2, bolile cardiace și depresia.
Creșterea bruscă a consumului de alimente ultraprocesate la nivel mondial este stimulată de corporații orientate spre profit, care utilizează o serie de tactici agresive pentru a stimula consumul, a influența dezbaterile științifice și a împiedica reglementarea, sugerează analiza dov...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.
Studiu: Alimentele ultraprocesate, asociate cu efecte nocive asupra tuturor organelor importante ale organismului uman. ”Oamenii nu sunt adaptați biologic să le consume”