În anii 2000, cercetătorul brazilian Carlos Monteiro a observat o tendință surprinzătoare: gospodăriile din Brazilia cumpărau mai puțin zahăr și sare decât în deceniile anterioare, dar obezitatea și diabetul de tip 2 erau în creștere. Analizele au arătat că zahărul și sarea nu dispăreau din dietă, ci erau consumate prin produse gata preparate, precum cereale pentru micul dejun, pizza congelată sau supe deshidratate. Monteiro și colegii săi au numit aceste produse „alimente ultraprocesate” (UPF), termen introdus într-un articol științific în 2009, scrie Nature.com.
De atunci, numeroase cercetări au legat consumul ridicat de UPF de obezitate și alte probleme de sănătate. În 2014, Brazilia a inclus în ghidurile oficiale recomandarea de a evita aceste alimente, urmată de țări precum Franța,...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.