Sarmalele sunt surprinzător de ușor de pregătit, iar în ciuda faimei de care se bucură, ele sunt, în principiu, o mâncare destul de simplă. Desigur, rețeta are variații regionale de-a lungul României, iar dacă vom privi dincolo de granițele țării, vom găsi nenumărate alte tipuri de sarmale, unele dintre ele surprinzător de diferite de ale noastre!
Dar, în principiu, indiferent de rețeta pe care o folosim, acest truc rămâne mereu util, iar gospodinele din întreaga țară îl folosesc! Practic, este vorba despre o metodă care ne va face sarmalele să fiarbă mai uniform și mai rapid! Iar tot ce trebuie să facem este să le acoperim cu o farfurie, cât timp fierb!
De ce trebuie să punem o farfurie pe sarmale
În primul rând, după ce am pus în oală toate sarmalele, este foarte important să punem deasupra puțină varză murată tăiată cât mai mărunt. Apoi, dacă vrem, putem adăuga și puțină slănină, iar mai departe, ...